Bästa gratis VPN: 5 skäl till varför de inte existerar

Du måste ta din integritet och säkerhet på tillräckligt stort allvar för att undvika skadlig kod, annonsspårning och långsamma anslutningar som gratis VPN innebär.

Tänk på ett bra virtuellt privat nätverk som en livvakt för ditt bankkonto. När du går en promenad genom de livliga körfälten i offentliga Wi-Fi skyddar din VPN dig från lösenordsficktjuvar och håller dig borta från osäkra områden. Du litar på din VPNS – en uppsättning tekniker som länkar ihop datorer och krypterar sedan dina data när du surfar online – med din mest värdefulla information. Kanske till och med din familj också. Så när en VPN-leverantör erbjuder sig att skydda ditt digitala liv gratis, den första frågan du bör ställa dig är: Vad är det för dem?

Med skadlig kod på uppgång, det är ingen överraskning att VPN-marknaden blomstrar, som konsumenter försöker skydda sin online-information. Global Web Index rapporterar att 25 % av Internetanvändarna har tillgång till en VPN under den senaste månaden, medan VPN-appar står för hundratals miljoner installationer i mobila operativsystem. Samtidigt beräknas VPN:s globala marknadsvärdes tillväxt nå 35 miljarder dollar i intäkter till 2022.

Läs: Bästa mobila VPN: Android och iPhone VPN jämfört

Att hitta en VPN du kan lita på är inte lätt på denna marknad. Men det finns några VPN du aldrig bör välja: De fria. Här är varför.