Italien: Rättsliga förfaranden mot pirat IPTV-användare

För första gången har rättsliga förfaranden inletts i Italien mot användare av piratkopierat TV-innehåll med IPTVKINGS.

Efter en lång utredning har Italiens finanspolis identifierat och rapporterat till den rättsliga myndigheten 223 personer som ansvarar för att ha köpt pirat-IPTV-abonnemang till de viktigaste betal-TV-plattformarna (Sky Italia, DAZN och Mediaset Premium och Dreamfilms).

Utredningen pågår fortfarande och syftar till att identifiera ytterligare möjliga ämnen.

Genom att köpa abonnemang av denna typ är kunderna ansvariga för brottet att ta emot stöldgods. I upphovsrättslagen föreskrivs att den utrustning som används ska förverkande. Följaktligen kommer de 223 kunderna att få sin Smart-TV, dator och smartphone konfiskeras i händelse av fällande dom.

Påföljden för kunderna omfattar också fängelse i upp till åtta år och böter på 25 000 euro, plus advokatarvoden. Samtidigt riskerar användarna också att dela personuppgifter och bankuppgifter med kriminella organisationer.

Enligt den italienska konsumentorganisationen Codacons omfattar betal-TV-piratkopiering över 5 miljoner italienare, medan forskning av FAPAV/Ipsos visar att antalet användare har ökat med över en miljon på bara de senaste 12 månaderna.

Källa: IPTVs.se