Marijuana och Hasch biverkningar

Marijuana och hasch missbruk är vanligtvis klump tillsammans av nationella undersökningar om användning och missbruk. Den 2015 NSDUH, som publicerats av National Institute on Drug Abuse (NIDA), indikerar att nästan 45 procent av amerikanerna i åldern 12 och äldre rapporterade att använda antingen marijuana eller hasch någon gång under sin livstid. Det kan vara svårt att veta hur många människor använder hasch eller marijuana specifikt, även om marijuana användning är sannolikt vanligare i USA medan hasch kan vara en mer typisk form av drogen i Mellanöstern där det ofta smugglas från.

Marijuana missbrukas ofta av unga vuxna och tonåringar. I 2013, så många som en av sju ungdomar medgav att använda marijuana i månaden som leder fram till den nationella undersökningen, publicerar NIDA för tonåringar.

Federalt, marijuana och hasch anses olagligt i USA, Eftersom DEAclassifies cannabis som ett schema jag kontrollerade ämne utan accepterade medicinska användningsområden. På lokal nivå arbetar dock de flesta stater för att legalisera marijuana för sina möjliga medicinska egenskaper eller till och med för fritidsbruk om de inte redan har gjort det. Marijuana kan vara en effektiv smärta och ångest reliever, och även en aptit förstärkare och anti-emetisk, även om forskning pågår för att underbygga dessa påståenden.