Säng Material

Nästa, överväga vad du vill att din säng ska göras av:

Trä: det överlägset mest populära materialet, träbäddar kan färgas eller målas i valfri färg. Eftersom trä är ett så mångsidigt material kan dessa sängar sporta rena linjer eller böjda sänggavlar med gjutning och sniderier för accenter.

Metall: metallbäddar erbjuder rena linjer och fungerar bra i moderna eller industriella utrymmen samt i eklektiska, “shabby chic” rum. De är också mycket hållbara.

Tygklädsel: även om sängramen själv är gjord av trä eller metall, är stoppade sängar täckta med vaddering och inslagna i tyg för en plysch finish. De är ofta tuftade för en fyllig, quiltad look.

Sängstorlekar :

Alla sängar är dimensionerade för att hålla standardmadrasser. Dimensionerna nedan är för madrasserna; du måste lägga till några tum på alla sidor för att ta hänsyn till själva sängramen. Tänk på antalet sliprar samt höjden på varje sovhytt för att välja den mest bekväma sängen:

Tvilling: 38 “x 75”, sover en XL Twin: 38 “x 80”, sover en Full: 53 “x75”, sover en eller två Drottning: 60 “x 80”, sover två Kung: 76 “x 80”, sover två Kalifornien kung: 72 “x 84”, sover två

Välja rätt sänggavel

När du begränsa din säng val, ta dig tid att överväga vilken typ av sänggavel du föredrar. För att göra detta, tänk på vad du gör oftast i sängen. Om du tenderar att kollapsa i sängen och falla direkt för att sova efter en lång dag, fungerar ett trä-eller metallgavel bra för dig. Du kan gärna välja ett huvudgavel med lameller eller öppet grillarbete, eftersom du inte spenderar mycket tid på att luta dig mot det.

Om du föredrar att sitta upp i sängen för att läsa eller titta på TV, kanske du föredrar en stoppad sänggavel. Dessa vadderade alternativ kommer att stötta dig i komfort, så att du kan känna som om du sitter på en mjuk soffa. Ett massivt trägavel är ett bra alternativ, så länge du investerar i extra kuddar för att mjuka upp ryggen.