Topp 10 frilansande jobb kategorier och företag som hyr

Om du har funderat på en frilanskkarriär (eller om du redan har startat en), är du inte ensam. Nästan 35% av amerikanska arbetare nu Frilans (57 miljoner människor), och bland millennials som siffran stiger till 40%. Dessutom uppskattar Statista att i 2027 kommer antalet frilansare att stiga till 86,5 miljoner.

Med så många yrkesverksamma i USA engagerade i frilanskkarriärer ville vi lyfta fram några av de bästa karriärfälten för frilansare och företag som anställer. Dessa 10 kategorier har den högsta mängden frilansöppningar på FlexJobs.
Varför Frilansarbete Växer

Frilans jobb kan vara en win-win för både företag och yrkesverksamma. När det gäller företag, frilansar hjälper ansluta dem till den bästa talang för sina projekt och att hantera sina bemanningsåtaganden på ett mer vig sätt.

I sin tur rapporterar frilansande yrkesverksamma att de har mer kontroll över sin karriär, scheman och arbetsbelastning. Enligt vår undersökning av frilansare säger 84% av de svarande att ha ett flexibelt schema är den bästa fördelen med frilansning. Och 51% av frilansare i en frilansare Union undersökning sade att ingen summa pengar skulle locka dem att ta ett traditionellt jobb. Det har beräknats att skickliga frilansare tjänar till och med mer per timme än 70% av amerikanska arbetare. Med alla dessa fördelar är frilansarbete tilltalande för fler och fler människor.