Vad är frilans jobb? En guide till frilansande

Om du är intresserad av att ha lite mer kontroll och frihet i ditt yrkesliv, frilansande är ett attraktivt alternativ.

UpWork senaste årsrapport om frilansande i USA fann att 56 700 000 amerikaner frilansade i 2018-en ökning med 3 700 000 personer från 2014.

Den frilansande samfundet växer säkert. Statista, en affärsdata plattform, förutspår att av 2028 att antalet kommer att öka till över 86 000 000.

Med dessa stora antal, är det viktigt att förbereda dig för frilans och frilans väl. Använd denna guide för att förstå vad frilansande är, hur man hittar företag och jobb anställning, och de egenskaper som behövs för att lyckas som frilansare.
Den kompletta guiden till frilans framgång
Vad är frilansande? En grundläggande definition

I huvudsak är ett frilansuppdrag en där en person arbetar för sig själva, snarare än för ett företag. Medan frilansare tar på entreprenadarbete för företag och organisationer, de är i slutändan egenföretagare.

Frilansare är ansvariga för alla möjliga saker som traditionella anställda inte är, såsom att sätta sina arbetstider, att hålla koll på tid som spenderas på olika projekt, fakturering kunder, och betala sina egna arbets-och företagsskatter. Frilansare anses inte vara “anställda” av de företag de arbetar för, utan snarare “entreprenörer”.
Sätt att säga “frilans jobb”

När du söker efter frilans jobb, det finns ett antal olika termer att vara medveten om. Dessa kan användas för att hjälpa dig att hitta frilans jobb öppningar, och de är också användbara när du beskriver dig själv och det arbete du gör till potentiella kunder.

Frilans jobb: en allmänt använd term för att hitta frilans jobb.
Kontraktsarbete: jobb där du är en tillfällig kontraktsanställd, snarare än en fast anställd.
Kontrakts jobb: samma som Kontraktsarbete.
Oberoende entreprenör: ett annat vanligt sätt att säga Freelancer. Dina arbetsvillkor specificeras i ett avtal med ett annat företag eller en person. Detta är hur IRS klassificerar denna typ av arbete.
1099: används för att beskriva typen av jobb. Till exempel, “Detta är en 1099 kontrakts position.” Hänvisar till IRS form en oberoende entreprenör fyller ut: form 1099-MISC.
Kontrakts konsult: någon som anställs för tillfälliga konsultationer för specifika frågor inom ett företag.
Kontrakt-till-hyra: ett jobb som börjar som frilans, oberoende entreprenör position men har potential att bli en regelbunden anställd ställning om det går bra.

Hur man hittar frilansuppdrag

Fokusera på företag som är kända för att anställa frilansare kan vara ett bra sätt att börja din sökning efter frilansuppdrag. Nyligen skapade FlexJobs en lista över de 30 främsta företagen för frilans jobb, vilket innebär att de postat de mest frilansande öppningar på vår webbplats. Här är topp 10:

Kelly-tjänster
Verklig bemanning
Kforce
STÅNDAKTIG
Vidare sökning
Dahl Consulting
Ajilon
Dator terminer
Paladin
Addison Group

De vanligaste frilansande karriär fälten

Som ni kan se från frilans jobb listor på FlexJobs, en mängd olika företag, organisationer och myndigheter hyra frilansare. Du hittar arbete i nästan alla tänkbara karriärer, och frilans jobben varierar från små, tillfälliga projekt till långsiktiga heltids projekt.

I 2018, FlexJobs fastställt Karriärområden som hade de mest frilansande öppningar på vår webbplats är:

Dator & den
Redovisning & ekonomi
HR & rekrytering
Redigering, korrekturläsning och skrivning
Administrativa
Projektledning
Data inmatning
Analytiker
Programvaruutveckling
Teknisk support

Fördelar och nackdelar med frilansande

Varje jobb har fördelar och nackdelar, och frilansande är inte annorlunda. Att vara medveten om framtida utmaningar kan säkerställa att du är förberedd och arbetar med verkligheten.
Fördelar med frilansande

Att ha kontroll över din arbetsbelastning, de kunder du arbetar med, och din inkomst är en stor fördel med frilansande. När du frilansar, du är i förarsätet. Du bestämmer vilka jobb du ska ta på, vilka klienter du vill arbeta med och din lönesats. Beroende på din kompetensnivå kan det vara möjligt att arbeta deltid timmar, men göra heltidslön.

Flexibilitet och distansarbete är också en Perk. Merparten av tiden, arbetar på frilans projekt kommer att innebära att arbeta på ditt hemmakontor och arbeta de timmar du så väljer. Du kommer absolut att ha deadlines att träffas, men du bestämmer när och var du arbetar.
Nackdelar med frilansande

Med den ultimata kontrollen, kommer ytterligare ansvar. Som frilansare, du är en företagare, och du måste hålla dig på toppen av skatter, fakturor, mottagna betalningar, att hitta din egen sjukförsäkring, och köpa varje del av programvara och teknik du behöver för att slutföra ditt arbete.