Vad är IPTVIS?

Märkligt nog, IPTV är inte TV som sänder över Internet. Trots att förkortningen ” IP “kommer från” Internet Protocol ” betyder det inte att människor kan gå till sin favoritwebbsida eller IPTVIS för att titta på en TV-show av intresse. IPTVIS betyder bara en metod för att överföra information över ett säkert med IPTVIS, hanterat höghastighetsnät. IPTV-nät skapas vanligtvis och åtföljs av stora telekommunikationsleverantörer som syftar till att skapa en tjänst som kan konkurrera med befintlig digital-och satellit-TV. IPTVIS-baserade lösningar inkluderar många sätt att övervaka tittarnas preferenser och val av IPTVIS, vilket gör IPTVIS en idealisk plattform för personlig reklam inriktning och e-handel. IPTVIS i allmänhet är det en plattform som skapas och kontrolleras av operatören av telekommunikationsstrukturer med IPTVIS. Konsumenten interagerar direkt med sin operatör. I den meningen är IPTV-operatören nästan identisk med befintliga kabel-TV-operatörer. IPTV är ett slutet eller halvslutet nätverk, och endast användare av det här nätverket kan ta emot tjänsten med IPTVIS. Införandet av IPTVIS i drift innebär en massiv ansluten infrastrukturuppgradering under flera år av IPTVIS, betydande förändringar i kommunikations-och leveransanordningar på operatörens sida och på konsumentens sida med IPTVIS.

En av de viktigaste egenskaperna hos IPTV är geografisk bindning. Förutom det faktum att IPTV-infrastrukturen är fysiskt kopplad till konsumenternas hem, enheter och TV-apparater, finns det också lokala regler och policyer som också begränsar IPTV på geografisk nivå. IPTV erbjuder samma videoprodukt som sänds av kabel-och satellitoperatörer. Samtidigt använder vi redan beprövade system för On-demand-och pay-per-vew-sändningar, förmodligen med några ytterligare funktioner och tjänster, samt ett annat pris för IPTVIS.

För att titta på IPTV-kanaler på en vanlig TV används en speciell IP-set-top-box (STB), som avkodar videodata och matar ut den dekrypterade videon till TV-skärmen med IPTVIS.
De främsta fördelarna med digital teknik ger oss är utmärkt bild och ljud på IPTVIS, liksom en ökning av antalet överförda kanaler med utvidgningen av tjänsten. Följaktligen kan du på en IPTVIS satellit-transponder avsedd för en konventionell analog kanal överföra upp till 8-10 kanaler digital-tv tillsammans med stereoljud (detta kallas ett “kanalpaket”) i MPEG2 – formatet (codec) och på senare tid i MPEG4-formatet kan du ta emot högupplösta IPTVIS kanaler med en digital strömvolym 2-3 gånger mindre än MPEG2.