Vad är tandblekning

Praktiskt taget alla som vill lysa sitt leende kan dra nytta av tandblekning. Individer med tänder som är missfärgade på grund av ålder, röker cigaretter eller olika andra yttre missfärgningsaspekter är fantastiska utsikter för tandblekning. Forskning visar att tandblekning är helt effektivt hos mer än 78% av individerna. Eftersom blekning av tänder återstår att öka i popularitet, fortsätter forskningen direkt i alla typer av blekningssystem från snorbilligt.se.

Tandblekning är inte permanent och fungerar genom att avlägsna de organiska produkterna i emaljen genom att lösa upp dem med ett peroxidderivat. Tandblekning är bara effektivt om det finns mycket emalj.

Det finns två huvudsakliga typer av tandblekning: expertblekning samt tandblekningspaket.

Expert Pearly Whites Whitening

En av de mest effektiva och säkraste metoderna för tandblekning är den tandläkarövervakade behandlingen. För det första kommer tandvårdsexperten säkert att ta reda på om du är en kandidat för tandblekning och vilken typ av blekningssystem som skulle ge de bästa resultaten. Tandläkaren måste också gå igenom vad du personligen kan förvänta dig för din specifika situation. Före tandblekningsbehandlingen rengör de flesta tandläkare tänderna, fyller upp alla typer av tandhåligheter och ser till att klientens tandvård är friska och balanserade.

Tandläkare kommer i allmänhet att föreslå att tänder bli ljusare från början för att hålla sig borta från kravet på ännu mer komplex kosmetiskt arbete. Svårigheter som kan inträffa vid expertljus är tillfälliga och är vanligtvis mindre. Sammantaget är tandblekningning under professionell övervakning en effektiv teknik för blekning av tänderna.

Pearly Whites Lightening Kits

Ett alternativt tillvägagångssätt för tandblekning av experter är att använda ett tandblekningssystem eller kit. Majoriteten av tandblekningsystemen innehåller en blekningsgel som sätts i munstycken som passar över tänderna under många mängder tid. Generellt ger högkvalitativa tandblekningspaket dig cirka 500 till 800 dollar. Utgifter för tandblekning av planer börjar på cirka 29,95 dollar, även om de normalt sett är mycket mindre effektiva.

American Dental Association har faktiskt gett sitt godkännande för vissa tandblekningsprodukter, så se till och sök också efter ADA-märket för godkännande om du ska köpa ett blekningskit. Det är nödvändigt att producentens instruktioner följs specifikt när man använder en tandblekningssats i huset. Använd inte ett tandblekningsprodukt i mer än 14 dagar utan att komma i kontakt med en muntlig professionell.

Nackdelar och begränsningar av tandblekning

Även om tandblekning är riktigt tillförlitlig kan det finnas kortvariga nackdelar, såsom ömma tandlossningar eller ömma tänder från blekmedlet. Kronor, broar, bindningar och fyllningar går bara tillbaka till sin ursprungliga färgning; de tänder inte någon typ av tillbehör med specialtandblekning. Olika fläckar behöver olika lösningar, därför är det mycket viktigt att ha en tid med en tandvårdspersonal innan du försöker en tandblekningsprodukt.

Medan tandblekning verkligen skapar ljusare leenden är vissa individs förväntningar riktigt höga och de är besvikna över resultatet.

Forskningsstudier fortsätter i alla typer av blekningssystem. Som ett resultat av dess effektivitet kommer tandblekning säkert att fortsätta växa i popularitet. Rutinmässiga specialtänder som rengörs av din tandläkare hjälper till att upprätthålla den långsiktiga framgången med tänder
Tänk på blekning av tänder om dina tänder blir mörkare från ålder, kaffe, te eller röka cigaretter.