Växtbelysningar för Krukväxter och inomhus trädgårdsskötsel: en översikt

Varm vs cool? “Fullspektrum?”LED, CFL eller HID? Här är vad du behöver veta om inomhus växtbelysningar för att starta frön, trädgårdsarbete inuti eller krukväxter.
förstå grunderna i grow lights för krukväxter och inomhus trädgårdsskötsel
Stora, LED-matriser som detta är inte dina enda alternativ när det gäller att växa lampor för inomhus trädgårdsskötsel och växter.
Fotografi av nikkytok / Shutterstock.com
2K Aktier

Inomhusodling erbjuder många fördelar. De största fördelarna är de mest uppenbara: trädgårdsskadegörare kan inte få på dina växter, och du har total kontroll över vädret.

Men om du inte har turen att ha ett solarium eller växthus ansluten till ditt hem, ger tillräckligt med ljus till dina växter kommer sannolikt att vara ett hinder (skugga tolerant Krukväxter undantagna). Söderläge fönster kan ge tillräckligt med ljus för en bricka eller två av plantor, men om du vill odla grönsaker, eller någon annan sol-älskande växter, till mognad, du kommer att behöva växa ljus.

Inomhusbelysning som finns i de flesta hem gör lite för att stödja fotosyntes. Traditionella glödlampor har inte rätt ljusspektrum eller intensitet för att ersätta solen. Hushålls fluorescerande lampor kan göra effektiva växa ljus, men bara om de placeras inom några inches av bladverket och kvar på i 16 timmar per dag – inte perfekt.